Slik velger du en kjole som passer for en bryllupsgjest

Bryllup er en spesiell anledning, og det er viktig å velge riktig kjole som bryllupsgjest. I denne artikkelen vil vi gi deg noen tips til hvordan du kan velge en kjole som passer til bryllupet du skal delta i.

Sjekk invitasjonen

Det første du bør gjøre når du skal velge en kjole som bryllupsgjest, er å sjekke invitasjonen nøye. Antrekkskoden vil vanligvis stå på invitasjonen, og det er viktig å følge denne koden. Vanlige antrekkskoder for bryllup inkluderer “formelt”, “cocktail”, “festlig” eller “sommerlig”.

Tenk på tid og sted

Valg av kjole avhenger også av tid og sted for bryllupet. For eksempel vil en lang, formell kjole passe bedre til en kveldsbryllup, mens en kort, sommerlig kjole vil være mer passende for et bryllup på stranden. Her er noen forslag til passende kjoler basert på tid og sted:

 • Formelle kveldsbryllup: Lang kjole i en elegant stil, gjerne i en dyp farge som burgunder eller marineblå.
 • Cocktailbryllup: Kort kjole i en stil som kan beskrives som halvformell. En kjole til fest, som ikke er for formell eller for casual.
 • Bryllup på stranden: Kort, lett sommerkjole i pastellfarger eller med et mønster i lyse farger.

Tenk på fargene

Det er viktig å unngå å kle seg i samme farge som bruden eller brudepikene. Vanlige farger som bruden velger inkluderer hvit, elfenben, krem, og pastellfarger. Du vil ikke ta oppmerksomheten bort fra bruden på hennes store dag. Her er noen forslag til passende farger og mønstre for bryllupsgjester:

 • Mørke farger: Mørke farger som marineblå, svart, burgunder og mørk lilla er elegante og passende til kveldsbryllup.
 • Pastellfarger: Lyse pastellfarger som babyblå, lavendel, rosa og mynte er perfekt for sommerbryllup.
 • Mønstre: Et subtilt mønster som prikker, striper eller blomster kan være en fin måte å bryte opp en ensfarget kjole.

Stil og passform

Når du velger en kjole som bryllupsgjest, er det viktig å finne en stil som passer din kroppstype og personlighet. Kjoler til fest kan ha mange forskjellige stiler. Noen populære stiler inkluderer empire, A-linje, og skjorte kjoler. Råd for å finne riktig passform og størrelse inkluderer:

 • Vær realistisk: Velg en kjole som passer din kroppsfasong og unngå å velge en kjole som er for stram eller for stor.
 • Vurder stoffet: Velg et stoff som passer til anledningen og din kroppsfasong. Stoffer som silke og chiffon gir en luftig følelse, mens materialer som bomull og lin kan gi en mer avslappet stil.
 • Tenk på detaljene: Tilbehør som belter, brosjer og krager kan legge til ekstra stil til kjolen.

 

Tilbehør og sko

Når du har funnet den perfekte kjolen som bryllupsgjest, er det viktig å velge riktig tilbehør og sko for å fullføre antrekket. Her er noen tips for å velge riktig tilbehør og sko basert på valgt kjole:

 • Tilbehør: Tilbehøret ditt bør ikke overvelde kjolen din. Velg tilbehør som komplimenterer kjolen din, men som ikke tar oppmerksomheten fra den. Et par enkle øreringer, et armbånd og en clutch-veske kan være alt du trenger.
 • Sko: Komfortable sko er nøkkelen når du velger sko som bryllupsgjest. Hvis du skal delta på en utendørs seremoni, kan en wedge-sandal være mer praktisk enn en tynn høy hæl. Velg en farge som passer til kjolen din.

Oppsummering

For å velge en passende kjole som bryllupsgjest, bør du først sjekke antrekkskoden på invitasjonen. Tenk på tid og sted for bryllupet, og velg en stil og passform som passer din kroppsfasong og personlighet. Unngå å kle deg i samme farge som bruden eller brudepikene, og velg riktig tilbehør og sko for å fullføre antrekket ditt.